PDL

luni, 14 mai 2012

Prima intalnire electorala P-ta Somes, Micro 14, Micro 15







            Prima intalnire electorala  cu satmarenii, pentru mine, candidatul Nicolae Suta, a fost, si asta e putin spus, surprinzatoare. Sunt impresionat de seriozitatea si responsabilitatea cu care majoritatea concetatenilor meu privesc votul. Cat sunt de circumspecti si de indignati de promisiunile electorale populiste, fara acoperire.



  

        Mai mult decat ,,ce vom face", oamenii sunt interesati de ,,cum vom face". Resemnati, stiu ca puterea economica  este in mana baronilor locali, aceeasi de ani buni. Stiu de asemenea, ca si dezvoltarea sau inapoierea noastra ca si comunitate a depins de acestia, prea mult timp.Si ca prosperitatea continua a acestora nu este direct proportionala cu a noastra , a celor multi.
 







   In orasul in care cetatenii platesc cel mai mare tarif la salubrizare, panselutele sunt udate pe ploaie si gropile din carosabil sunt umplute incontinuu, incat fizic e absolut imposibil sa contabilizezi asa ceva, promisiunile fara acoperire, asezonate cu   flori si torturi, devin o insulta  pentru orice persoana onesta.




  

 
            Satmarenii vor sa voteze omul. Gospodar, cumpatat cu banii comunitatii, care vine cu proiecte viabile. Atuurile mele nu sunt relatiile de rudenie cu nu stiu ce ministru ,,capabil'' sa-i ingroape  in bani pe satmareni, de-a cum incolo, si nici un partid a carui unica strategie e de a risipi si de a promite marea cu sarea.







     
         Putem face din Satu Mare un oras european, prosper, dar pentru asta e  nevoie de  responsabilitate si poate mai mult patriotism local. In ciuda tuturor promisiunilor electorale , puterea sta doar  in mainile si in alegerile pe care le facem zi de zi.  Dar mai ales din patru in patru ani.