PDL

vineri, 25 mai 2012

Satu Mare, la rascruce

Loial, in primul rand , satmarenilor

In ultima perioada mi se spune din ce in ce mai des ca as fi avut mai multe sanse daca mergeam pe listele USL sau ca independent. Se incearca acreditarea ideii ca inclusiv membrilor de partid le este rusine ca fac parte din PDL. Nu-i deloc adevarat. Mie personal nu imi este rusine ca in 10 iunie ma prezint in fata satmarenilor pe listele PDL. Cu toate ca n-am notorietatea contracandidatilor mei in ultima perioada am castigat cateva procente in sondaje. Satmarenii au inceput sa ma cunoasca, sa ma aprecieze, sa ma incurajeze si asta conteaza pentru mine. Nu ma intereseaza ce spun liderii celorlalte partide, nu-mi pasa ce gandesc "baietii destepti" si nici baronii ori mogulii de presa. Important este ce simt oamenii, satmarenii.

Cauzele care au dus la erodarea imaginii PDL

Sunt constient ca masurile de austeritate si masurile economice dure sunt cele care au distrus partial imaginea partidului. La distrugerea imaginii partidului a contribuit din plin mass media, au contribuit mogulii de presa. Este adevarat ca la distrugerea imaginii a contribuit lipsa de comunicare, masurile n-au fost explicate suficient. Avand parte de o presa ostila, PDL-ului i-a fost aproape imposibil sa explice acele masuri. Daca un lider PDL apuca sa ia cuvantul pe la vreun post de televiziune, sareau 10 asa-zisi formatori de opinie. Sigur ca intr-o perioada de criza mass-mediei ii este foarte usor sa manipuleze, sa incite la violenta, sa le inoculeze oamenilor ideea ca numai din cauza lor, a guvernatilor, nu ne merge noua bine.
Si noi, democrat liberali avem greselile noastre pe care ni le asumam, dar nu ne este rusine ca suntem membri PDL.

USL incearca sa influenteze justitia

Timpul a demonstrat ca in perioada Guvernarii Boc si apoi Ungureanu am avut parte de o opozitie distructiva. Ponta a demonstrat ca a criticat doar de amorul artei. Ce a facut Guvernul Ponta pana acum?! A numit ministri cu probleme, incearca sa influenteze justitia, promoveaza legi care sa-i favorizeze etc. La un moment dat doamna Monica Macovei atragea atentia ca USL, revenit la putere sub conducerea lui Ponta, va avea in vedere "spalarea" lui Adrian Nastase si a altor pesedisti cu dosare penale. Atunci toata lumea a considerat ca este o declaratie politica. Altii au spus ca procurorul Victor Ponta n-ar indrazi sa faca acest lucru. Uite ca ne-am inselat si Constantin Grajdan - seful Inspectoratului de Stat in constructii vrea sa-l absolve pe Adrian Nastase de plata unor prejudicii si chiar de dosarul penal. Numit de cateva zile la conducerea institutiei de premierul Victor Ponta, Grajdan a trimis instantei o adresa prin care sustine ca in dosarul "Trofeul Calitatii" nu exista prejudiciu. In acel dosar Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani inchisoare cu executare. Procurorii au stabilit ca in cauza este un prejudiciu de 65 de miliarde de lei vechi. Acum presa aservita incearca sa acrediteze ideea ca Nastase este nevinovat. Joi, pe un anumit post de televiziune am auzit ca o moderatoare dadea lectii de drept spunand ca daca partea vatamata si-a retras plangerea infractiunea de furt nu mai subzista. Fals. N-am studii de drept dar stiu sigur ca ipoteza lansata de moderatoare este gresita.

In justitie se intampla lucruri ciudate

In toate partidele sunt persoane care au probleme cu justitia, unii mai mari, altii mai mici. Din pacate mass media incearca sa scoata in evidenta doar dosarele penale ale unor membri PDL. Cu Victor Ponta s-au strans deja destule, de la numiri cum au fost cele de la Ministerul Educatiei si pana la retragerea ISC-ului din procesul lui Nastase. Acest lucru functioneaza atat la nivel national cat si la nivel local. Si la nivelul judetului Satu Mare exista suficiente persoane cu notorietate care ar trebui sa dea socoteala cum au capusat sistemul. Din pacate aceste aspecte nu intereseaza pe nimeni. Vorba unui cunoscut avocat satmarean, in ultima perioada in justitie se intampla lucruri ciudate. Sefi de institutii cu atributii in respectarea ordinii si linistii publice sunt amenintati. Aceste sunt aspectele care ar trebui sa ne ingrijoreze.

"Nu e importanta persoana mea, ci ideea legata de activitatea mea."

In fond nu este atat de important daca eu voi castiga sau nu alegerile. Dupa cum bine spunea Seniorul - Corneliu Coposu: "Nu e importanta persoana mea, ci ideea legata de activitatea mea. Daca aceasta triumfa si daca ea este imbratisata de prietenii mei si de opinia publica, aparitia sau disparitia mea sunt secundare. Totul este sa supravietuiasca o atitudine."
In 10 iunie vin in fata dumneavoastra cu o un program care se adreseaza tuturor categoriilor de varsta, cu o echipa de specialisti, oameni harnici, profesionisti de o inalta tinuta morala. Zilele urmatoare va voi prezenta programul si echipa mea. Pana atunci va las pe dumneavoastra sa decideti daca alegeti competenta sau alegeti "gasca baietilor destepti"! Nu vreau sa ma refer la sloganul electoral al candidatului USL pentru functia de primar, "Schimbare pana la capat" de parca schimbarea ar avea capat. Dar vreau sa intreb despre ce schimbare vorbeste USL?! USL si UDMR conduce acest municipiu si acest judet.

3 comentarii la “Satu Mare, la rascruce”

Anonim spunea...
25 mai 2012 la 19:51

pareti singurul candidat sincer si care nu avut legatura cu tot ce i s-a-ntamplat Satmarului pana acum. va felicit pentru actiunea d-voastra curajoasa. Vad ca nu sunteti un traseist de dragul ciolanului si ca va asumati gafele PDL-ului. Mult noroc, primul pas a fost facut: Satmarenii vad in sfarsit ca exista mai multe alternative , iar noi trebuie sa fim responsabili!


Anonim spunea...
29 mai 2012 la 23:07

"In ultima perioada mi se spune din ce in ce mai des ca as fi avut mai multe sanse daca mergeam pe listele USL sau ca independent. Se incearca acreditarea ideii ca inclusiv membrilor de partid le este rusine ca fac parte din PDL. Nu-i deloc adevarat. Mie personal nu imi este rusine ca in 10 iunie ma prezint in fata satmarenilor pe listele PDL"
Dar de greii PDL de pana acum ce parere aveti? Sunte-ti confortabil alaturi de : fam. Tintas, Beniamin Chira, Godinca Dumitru, Ulici Ioan, doamna inspector general Popa, Breban Valentin, Nistor Ioan etc..O parere ceva....


Anonim spunea...
30 mai 2012 la 08:24

"Si la nivelul judetului Satu Mare exista suficiente persoane cu notorietate care ar trebui sa dea socoteala cum au capusat sistemul. Din pacate aceste aspecte nu intereseaza pe nimeni".
Fain mesaj> ce ne pute-ti spune de spune de fam. Tintas, Beniamin Chira, Godinca Dumitru, Ulici Ioan, doamna inspector general Popa, Breban Valentin, Nistor Ioan si alti directori de deconcentrate care s-au umplut de .....victorii marete . Nu isi asuma nimeni "rezultatele muncii" lor . Ce spune staff-ul electoral?


Trimiteți un comentariu