PDL

vineri, 1 iunie 2012

450.000 de euro ies anual din vistieria Primariei Satu Mare si intra in contul bisericii reformate si catolice

Articolul din Informatia zilei aparut ieri 31.05.2012 despre unul dintre proiectele noastre esentiale:
"



Construirea unui campus pentru liceele satmarene ar degreva bugetul de aceste cheltuieli

450.000 de euro ies anual din vistieria Primariei municipiului Satu Mare si intra in conturile Biserici Reformate ori in conturile Ordinului Surorilor de Caritate Sfantul Vicentiu de Paul Satu Mare.



Banii reprezinta plata chiriilor pentru cladirile unde isi desfasoara activitatea unele licee si scoli din Satu Mare. Asta fara sa luam in calcul banii investiti de municipalitate in reabilitarea acestor cladiri.



Construirea unui campus pentru colegiile din Satu Mare se numara printre proiectele electorale ale candidatului PDL pentru functia de primar al municipiului Satu Mare, ing. Nicolae Suta. Prin realizarea acestui proiect s-ar economisi importante sume de bani, iar elevii ar invata in conditii moderne si nu in cladiri insalubre, care mai si necesita investitii anuale.



Reusita nu tine doar de notorietate si noroc, considera ing. Nicolae Suta



S-a nascut la Satu Mare (Satmarel), iar cursurile scolii primare si liceale le-a urmat la Satu Mare. In 1984 a absolvit Institutului Politehnic “Traian Vuia” Timisoara apoi a lucrat la Unio Satu Mare ca proiectat si sef Departament Marketing Export. Din 2002 administreaza societatea a carei actionar este. Daca astazi este un om de afaceri de succes, este pentru ca stie in primul rand ca succesul se castiga prin munca, prin profesionalism, onestitate si respect. Clientii si colaboratorii societatii pe care o conduce sunt firme din Franta, Germania, Italia, Olanda, Marea Britanie, Canada. Faptul ca vorbeste patru limbi straine (engleza, franceza, germana si italiana) l-a ajutat sa intre in contact cu oameni de afaceri straini. N-are notorietatea contracandidatilor sai insa este de parere ca reusita nu tine doar de notorietate si noroc. Asa cum spunea celebrul scriitor englez, Herbert George Wells, “Averea, notorietate, pozitia si puterea nu sunt deloc masuri ale succesului”.



Nu se regaseste in lumea politica atat de murdara si de aceea vrea sa fie PRIMAR, nu politician!



Ce-l recomanda pentru functia de primar?! Seriozitatea, profesionalismul, onestitatea, competenta, puterea de analiza, spiritul de echipa, faptul ca se prezinta in fata alegatorilor cu un program politic foarte bine structurat si argumentat si nu in ultimul rand faptul ca nu face parte din sistem il recomanda pentru functia de primar al municipiului Satu Mare. Nu este sustinut de nicio gasca si spune ca daca va iesi primar nu va fi nevoit sa incheie “afaceri” cu baietii destepti ori sa-i raplateasca protejandu-i si atribuindu-le lucrari.

De la inceputul campaniei electorale a constatat ca lumea afacerilor este foarte diferita de lumea politica. In afaceri castiga profesionalismul, calitatea, competenta si nu in ultimul rand respectul si onestitatea pe cand in politica se pune accent pe notorietate, minciuna, mita. Cel putin candidatii din municipiul Satu Mare se bat in aparitiile in presa, minciuni, mita electorala, nesimtire, aroganta si infatuare. Este deranjant modul in care unii isi aroga merite pe care nu le au.

Lovindu-se de cenzura, ing. Nicolae Suta a aflat ca nici acum la mai bine de 20 de ani de la Revolutie nu putem vorbi de libertate de exprimare.

Deoarece nu se regaseste in aceasta lume politica atat de murdara vrea sa fie primarul satmarenilor, nu politician.



Atragerea investitorilor straini



Impreuna cu satmarenii vrea sa faca din Satu Mare un oras cu adevarat european. Printre prioritatile lui se numara atragerea de investitorii straini in vederea crearii de locuri de munca si dezvoltarii municipiului si a judetului. O piata a muncii cat mai bogata si diversificata duce implicit si la cresterea veniturilor populatiei deoarece investitorii vor fi nevoiti sa-i plateasca pe oameni dupa munca prestata pentru ca numai asa isi vor putea pastra forta de munca.



Producerea energiei cu ajutorul tehnologiei alternative reduce substantial preturile



Pretul in crestere al energiei (electricitate, gaz) si deteriorarea mediului inconjurator determina tot mai multa lume sa apeleze la solutii alternative de producere a energiei. Caldura inmagazinata in pamant, soarele si vantul pot produce energie electrica sau termica gratuita. Producerea energiei cu ajutorul tehnologiei alternative, atat pentru uz casnic cat si pentru industrial reduce substantial preturile si amortizarea se realizeaza intr-un timp scurt. De aceea unul dintre punctele din oferta electorala a ing. Nicolae Suta si a echipei sale de consilieri este un centru de cercetare – dezvoltare pentru energii alternative.

Transparenta in cheltuirea banului public este alt punct din programul electoral al candidatului PDL pentru functia de primar al municipiului Satu Mare, ing. Nicolae Suta. El spune ca inca din prima zi in care va fi instalat primar va da dispozitie sa fie publicat pe site-ul institutiei orice leut cum, unde, cand si pe ce a fost cheltuit.



Prin investirea de bani publici in cladiri private se risipesc banii Primariei



Construirea campusului pentru colegiile din municipiul Satu Mare este cel mai important punct, spunem noi, din programul electoral al ing. Nicolae Suta. De 4-5 ani, de cand Bisericii Reformate si Ordinului Surorilor de Caritate Santul Vicentiu de Paul le-au fost retrocedate cladirile, Primaria Satu Mare plateste anual peste 450.000 de euro pentru chirie. In plus, din banii municipalitatii se fac lucrari de reabilitare a acestora. Numai in sedinta consiliului local din 9 septembrie 2010 a fost aprobata hotararea privind alocarea unor fonduri pentru “Reabilitarea cladirii de pe str. Stefan cel Mare nr. 13 pentru sediul CN Kolcsey Ferenc”. Astfel, la acea data a fost aprobata efectuarea unor investitii publice in cladiri private. N-a fost prima investitie din bani publici in cladiri private. Primaria Satu Mare a investit si in sistemul de incalzire al Liceului Ham Janos iar intre timp cladirea a fost retrocedata. Asa este si cazul Colegiului Ioan Slavici care de asemenea se afla in proprietatea Episcopiei Romano – Catolice, dar pentru care Primaria a investit pentru reabilitarea cladirii 2,5 milionale euro din bani europeni. La vremea respectiva, reprezentantii Primariei Satu Mare au precizat ca din aceasta investitie castiga si liceul, dar si proprietarul pentru ca, dupa zeci de ani de exploatare irationala, primeste o cladire cel putin in aceleasi conditii in care a fost luata de Statul Roman acum 50 de ani. Atunci, Primaria Satu Mare cheltuia 2,5 milioane de euro pentru refacerea Liceului Slavici, 200 de mii de euro pentru refacerea altor cladiri apartinand Ordinului Maicutelor Sfantul Vicentiu, si n-a gasit nici un leu sa investeasca in Liceul CFR, care apartine orasului. Astfel, Satu Mare este orasul care plateste chirie pentru liceul catolic care functioneaza in spatiul bisericii catolice.

Acestea sunt motivele pentru care, ing. Nicolae Suta considera ca este foarte importanta construirea unui campus pentru colegiile din Satu Mare. Dar pentru toate acestea trebuie sa avem la Primarie un bun manager, un bun gospodar, un primar, nu un politician.

Am punctat doar cateva dintre prioritatile candidatului PDL pentru functia de primar al municipiului Satu Mare, ing. Nicolae Suta, aspecte care nu se regasesc in oferta electorala a principalilor contracandidati ai sai.



***

Ing. Nicolae Suta crede ca exista sanse mari sa gasim un val de satmareni care sa spuna AJUNGE si sa inlature de la conducerea municipiului si judetului tandemul USL – UDMR.

Satmareni, in 10 iunie, puteti alege un primar, nu un politician!

0 comentarii la “450.000 de euro ies anual din vistieria Primariei Satu Mare si intra in contul bisericii reformate si catolice”

Trimiteți un comentariu