PDL

vineri, 1 iunie 2012

Liderii PDL Satu Mare: „Sătmărenii aşteaptă schimbarea adevărată”

Am hotarat sa postez pe blog conferinata de presa din data de 30 mai la care am participat si eu alaturi de Ioan Holdiş şi Radu Giurcă asa cum a fot reprodusa in JDD Satu Mare.
"

Nicolae Şuta, Ioan Holdiş şi Radu Giurcă au susţinut o conferinţă de presă, în cadrul căreia au dezbătut problemele naţionale şi locale.

La sediul PDL Satu Mare s-au abordat azi, numeroase teme, atât de pe plan naţional, cât şi de pe plan local. Liderii PDL au subliniat problemele provocate de noul Guvern, respectiv de către edilii USL din municipiul Satu Mare care acţioneză prin presiuni asupra celor din PDL.

O conducere „cinstită” a ţării

Conferinţa a fost deschisă de către deputatul Ioan Holdiş care a  abordat problemele legate de retrospectiva perioadei de guvernare a celor trei săptămâni, de când Guvernul Ponta s-a instalat la conducerea României. „Dacă ne vom întoarce puţin în timp şi vom face o analiză a discursului liderilor USL, în mod special discursurile lui Ponta şi Crin Antonescu, vom observa o mare diferenţă între cele declarate înainte să fie instalaţi la Guvern, respectiv după preluarea funcţiei de prim-ministru”, a declarat deputatul Holdiş. Potrivit acestuia, este foarte interesant faptul că persoanele care guvernau în acea perioadă nu vroiau să majoreze salariile, nu vroiau să ramburseze CAS-ul la pensii, nu vroiau să facă angajări în sistemul bugetar, dar imediat după ce au venit la putere, discursurile lor s-au schimbat radical. Guvernele Boc şi Ungureanu au pregătit premizele creşterii economice şi revenirii salariilor, începând cu 1 iunie. După instalarea Guvernului Ponta, salariile, conform declaraţiilor liderilor vor creşte din 1 iunie doar cu 8%.

La fel şi pensiile, CAS-ul fiind rambursat pensionarilor în 15 rate. „Este interesant cum noul Guvern vede situaţia actuală a României. Dacă aţi remarcat noua conducere este una „cinstită, mai ales dacă ne apropiem de Ministerul Educaţiei. Referire fac, în mod special, la doamna Dumitrescu care şi-a falsificat CV-ul, respectiv la urmaşul acesteia, ministrul Mang care şi-a plagiat propria lucrare”, a mai afirmat acesta. Creşterea de 8% a fost deja anihilată de inflaţia care urmează să crească, de creşterea preţurilor şi de diferenţa cursurilor de referinţă care, de la un curs stabil de 4, 3 lei, timp de trei ani şi jumătate a crescut la aproape 4,6 lei, în doar două săptămâni. Orice Guvern care nu are soluţii economice, prin majorarea cursului produce acea inflaţie care creează plusul de lichidităţi pe piaţă, dar plus care aduce inflaţie şi creşterea preţurilor implicit”, a mai declarat deputatul Ioan Holdiş.

Campanie pe proiecte

După abordarea acestor probleme naţionale existente momentan, au fost abordate şi problemele locale cu care se confruntă judeţul Satu Mare. Liderii PDL Satu Mare susţin faptul că îşi doresc o campanie curată, bazată pe respect, proiecte şi nu pe vorbe. De asemenea, au specificat lucruri legate de politica de şantaj pornită de la Centru, care se simte foarte bine în Satu Mare, mai ales în declaraţiilor liderilor USL. „În declaraţiile senatorului PSD Valer Marian sunt vizaţi anumiţi primari PDL, respectiv directori de deconcentrate. Majoritatea directorilor au fost păstraţi după ce am venit noi la putere. De ce înainte aceşti directori erau buni? Liderii PSD creează presiuni extraordinare asupra instituţiilor statului şi asupra directorilor care conduc aceste instituţii pentru a trece de partea lor sau pentru a le face campanie”, au declarat reprezentanţii PDL Satu Mare.

Cinci directori PSD fac campanie

Se pare că cinci directori care fac parte din PSD Satu Mare se aflau, în urmă cu două zile în campanie electorală, împreună cu ceilalaţi membri ai partidului. „Directorii care nu sunt afiliaţi unui partid nu au voie să facă campanie electorală nici în timpul liber”, a declarat deputatul Holdiş. De asemenea, liderii PDL i-au numit pe ziariştii Gazetei de Nord Vest agenţi FBI deoarece aceştia fotografiază pe oricine intră sau iese din sediul PDL. Referitor la perioada de precampanie, cât şi după începerea campaniei, se pare că membri ai PSD au făcut presiuni incredibile asupra primarilor PDL de a trece la PSD. „Vreau să-i amintesc domnului senator care sunt atribuţiile dânsului în Parlamentul României, care sunt cu totul altele decât cele de şantaj, de a face presiuni sau de a ameninţa. Dacă cei de la USL cred că în secolul XXI pot câştiga prin aceste metode, se înşeală amarnic”, a conchis deputatul PDL Ioan Holdiş.

Acuzaţii fără temei

După discursul susţinut de acesta a luat cuvântul candidatul PDL la preşedenţia Consiliului Judeţean, ing. Radu Giurcă, care a dorit să sublinieze faptul că este total deranjat de articolele apărute în ziarul Gazeta de Nord Vest, la adresa dânsului, unde i se aduc incriminări care nu au nici cea mai mică legătură cu persoana lui. „Mi se pun în cârcă tot felul de acuzaţii grave, pe care le consider calomnioase. De asemenea, apar articole despre anumite deplasări la care nici măcar nu am participat. Sunt minciuni şi speculaţii, care au un singur scop, acela de a denigra persoana mea şi a partidului din care fac parte”, a declarat ing. Radu Giurcă. Potrivit acestuia, scopul pentru care apar astfel de materiale este vizibil acela de a crea o imagine alterată în rândul cetăţenilor. „De două luni se fac presiuni ca să ne retragem. S-a ajuns să se implice şi biserica în astfel de acţiuni, atât doar că o bună parte din slujitorii bisericii sunt oameni integri, care nu au răspuns la astfel de provocări stând de o parte”, a mai afirmat ing. Radu Giurcă, candidatul PDL la preşedenţia Consiliului Judeţean.

Controale nocturne executate de Prefectură

Potrivit liderilor, Instituţia Prefectului Satu Mare efectuează anumite controale nocturne pe toate liniile asupra unor membri PDL din câteva localităţi. Se pare că o echipă mixtă de la Prefectură s-a deplasat la Craidorolţ unde au făcut presiuni asupra membrilor PDL, în special la agenţii economici. Deputatul Ioan Holdiş a declarat ferm că va face o plângere la Ministerul de Interne pentru că se pare că prefectul încă nu ştie care îi sunt obligaţiile. O altă gafă venită acum din partea candidatului USL la preşedenţia Consiliului Judeţean este cea legată de maşina aparţinătoare de Instituţia Prefectului, care este folosită pentru campanie electorală. „Mi se pare o obrăznicie din partea acestui domn. I-a fost văzută maşina de mai multe ori în faţa partidului PNL”, a mai afirmat Radu Giurcă. De asemenea, acesta a lansat o provocare privind o întâlnire televizată între dânsul, Ştef şi Csehi. „Îi invit pe Ştef şi Csehi la o dezbatere televizată şi sper să vină. Dacă nu vor accepta, voi considera că se află în incapacitate de responsabilitate şi incompetenţă”, a conchis acesta.

Ultimul care a luat cuvântul a fost candidatul la Primăria municipiului Satu Mare, ing. Nicolae Şuta, care a declarat că e penibil faptul că este fotografiat în timp ce se întâlneşte cu membrii PDL în faţa sediului, acesta oferind ulterior date legate de decursul campaniei electorale. „Campania decurge foarte bine, chiar dacă am rămas singurul partid liberal. De când a început campania sunt zi de zi în acţiuni printre oameni şi mi-am dat seama că lucrurile nu stau chiar aşa cum o prezintă cei din USL. Sătmărenii sunt supăraţi şi aşteaptă schimbarea adevărată nu cea aclamată de ei în afişe”, a conchis ing. Nicolae Şuta, candidatul PDL la Primăria municipiului Satu Mare."


0 comentarii la “Liderii PDL Satu Mare: „Sătmărenii aşteaptă schimbarea adevărată””

Trimiteți un comentariu