PDL

luni, 4 iunie 2012

Votam, dar cu cine?

Prezenta romanilor la vot a scazut constant din 1990

        Acum, cand mai sunt doar cateva zile pana la alegeri, am intalnit foarte multe persoane nehotarate, care sustin ca nu vor merge la vot pentru ca nu stiu cu cine sa voteze si  oricum, votul lor n-ar conta. Nemultumirile, promisiunile neonorate ale unor politicieni precum si lehamitea fata de politica ii indeparteaza pe oameni de urne. Ii rog pe satmareni sa mearga la urne pentru ca votul este momentul in care impingeti societatea intr-o anumita directie. Numai votand puteti plasa societatea cat mai aproape de agenda proprie.

    Votam, dar cu cine, m-a intrebat o doamna? I-am raspuns, cu dumneavoastra! M-a privit nedumerita. Sustinand candidatul al carui program se apropie cat mai mult de viziunile dumneavoastra, plasati societatea cat mai aproape de agenda proprie. Altfel spus, votati cu dumneavoastra, i-am raspuns.
          Avem nevoie de locuri de munca?

    Unul din punctele de pe agenda mea este atragerea investitorilor straini in vederea crearii de noi locuri de munca si dezvoltarii municipiului si a judetului. Tu iti doresti, locuri de munca?...Vrei sa traiesti intr-un oras cu adevarat european?... Daca da, avem deja un punct comun.
    Faptul ca sunt administratorul si actionarul unei societati ai carei principali clienti sunt firme din strainatate si ca vorbesc patru limbi straine imi confera un avantaj fata de ceilalti contracandidati.
         
       Vrem energie mai ieftina?

    Un centru de cercetare – dezvoltare pentru energii alternative, este un alt punct de pe agenda mea. Se stie ca producerea energiei cu ajutorul tehnologiei alternative reduce substantial preturile. Tu vrei energie mai ieftina? ....Cine n-ar vrea, este probabil raspunsul tau.

    Transparenta in cheltuirea banului public 

         Inca din prima zi in care voi fi instalat in functia de primar voi dispune publicarea defalcata, pe site-ul institutiei, a tuturor cheltuielilor. Vrei sa stii pe ce sunt cheltuiti banii publici?... Da. In acest caz progarmul meu se apropie si mai mult de viziunile tale.

    Construind un campus economisim 450.000 de euro anual

          Construirea unui campus pentru colegiile din Satu Mare, este de asemenea un punct din oferta mea electorala. Primaria Satu Mara plateste anual 450.000 de euro la biserica Reformata si la Ordinul Surorilor de Caritate Sfantul Vicentiu de Paul. Banii reprezinta contravaloarea chiriei pentru spatiile in care isi desfasoara activitatea unele licee din municipiu. Trebuie spus ca Primaria investeste si pentru reabilitarea acestor cladiri, cladiri ce nu-i apartin. Mutarea liceelor intr-un campus ar face ca acei bani sa ramana in vistieria Primariei. Ce zici, este o idee buna?!...Si uite ca mai avem un punct comun.
    Fluidizarea traficului rutier, educatia, sistemul sanitar si cultura sunt de asemenea cuprinse in programul meu. Viziunile noastre se apropie din ce in ce mai mult.

    Atentie! Feriti-va de candidatii care fac promisiuni generice 

      “Noi va dam”, “ridicarea nivelului de trai”, “construim impreuna”. Fiti atenti, urmariti mesajul si persoana candidatului (de la stil, calitati, defecte pana la cv). In aceste fel veti afla raspunsul la urmatoarele intrebari: stie? poate? vrea? minte?
    Faptele anterioare vorbesc mai mult decat declaratiile. Este usor pentru un candidat sa faca declaratii ori promisiuni in campania electorala. Dumneavoastra trebuie sa analizati daca este el capabil sa le duca la bun sfarsit. Eu nu vad un motiv pentru care ar mai fi demn de luat in seama un candidat, care n-a reusit pe plan profesional sau a facut-o doar capusand banul public.  Candidatul a carui societate traieste numai din afaceri cu statul n-are ce cauta in administratie.
    La alegerea candidatului preferat trebuie sa aveti in vedere si buna credinta a acestuia, daca vrea si poate sa faca ce a declarat.     Poate candidatul x sa izoleze termic gratuit blocurile?! Va las pe dumneavoastra sa raspundeti la aceasta intrebare.

      Se apropie programul meu  de viziunile tale? Astept raspunsul tau duminica, 10 iunie.

    Daca totul e perfect in jurul tau, n-are rost sa votezi. Daca totusi crezi ca ar trebui facute niste schimbari, du-te si voteaza!
    La fel cum  soarta unei tari poate fi  influentata de o mana de oameni,  destinul unei comunitati poate fi pecetluit de onestitatea si profilul moral al celor pe care-i alegem o data la patru ani. Este imperios necesar sa ne-ntrebam daca calitatile  individuale ale acestora primeaza notorietatii partidului  pe care-l reprezinta si daca valoreaza  mai mult ca oameni, decat ca politicieni.

2 comentarii la “Votam, dar cu cine?”

Anonim spunea...
4 iunie 2012 la 18:47

Domnu Suta, d-voastra stiti cine va este cantracandidatul?

Ziare.com Satu-Mare.

Dr. Coica si-a deschis anul trecut un cont bancar de 12,5 miliarde lei vechi
Portalsm.ro
Doctorul Dorel Coica este de departe unul dintre cei mai instariti consilieri locali, reusind anul trecut sa-si deschida un cont bancar de 12,5 miliarde lei vechi.

Potrivit ultimei sale declaratii de avere publicata recent pe site-ul Primariei Satu Mare, Coica detine trei terenuri, din care unul la Luna Ses, un apartament, o casa si un scooter marca Aprilia.

La capitolul active financiare Coica a declarat ca si-a deschis anul trecut un depozit la Banca Transilvania in valoare de 1.250.000 lei. Acesta mai are acordate catre trei persoane "imprumuturi in nume personal" in valoare totala de 130.000 de euro.

Consilierul municipal a contractat in 2007 un credit in valoare 317.000 de euro scadent in 2033. Coica Costel Dorel a avut un salariu anual de 30.000 de lei, sotia sa de 18.500 lei iar ca si consilier local a primit o indemnizatie de 6.220 lei.

In 2007 cabinetul medicului Coica a avut un venit anual net de 660.464 lei, iar in 2008, 1.000.000 lei. In 2009, avea trecute in declaratia de avere 32 de cabinete medicale, 8 ambulante si 2 autoturisme. De asemenea, acesta avea si o pensie militara de 33.000 de lei.

Tot in declaratia depusa in 2009 Coica aparea ca si director la SCM Doctor Coica, asociat la Consult Med SRL, membru fondator la SC Nova Invest SRL si director coordonator la Directia de Sanatate Publica Satu Mare.

In declaratia de avere din 2010, doctorul Coica nu a trecut ca ar fi actionar la vreo firma, cu toate ca detine foarte multe cabinete medicale, ambulante private si laboratoare de analiza.


Anonim spunea...
4 iunie 2012 la 22:27

Mult succes, domnule Nicolae Suta. Cred ca noi satmarenii ar trebui sa va ajutam sa va faceti mai cunoscut. Ceilalti candidati investesc sume uriase in campanie si apara pe toate gardurile, in toate ziarele si in toate fituicile. Oare de unde au atatia bani?


Trimiteți un comentariu