PDL

marți, 5 iunie 2012

Domnilor Govor şi Ştef, Jos mâinile de pe Satu Mare!

Am preluat acest articol din Informatia zilei. Acesta este punctul nostru de vedere - al PDL Satu Mare.

"

In Satu Mare există câteva personaje politice care se consideră a fi providenţiale pentru societatea noastră. Atât de importante şi de puternice încât îşi permit oriunde merg să ameninţe sătmărenii care nu le împărtăşesc opţiunea politică. Societatea românească a evoluat mult iar libertatea de exprimare atât de greu obţinută după decembrie 1989 a fost câtăva vreme respectată şi la Satu Mare. Numai că unii lideri politici sătmăreni au înţeles că doar ei au libertate totală şi că în virtutea acestei libertăţi pot jigni, şantaja, calomnia, distruge reputaţii după cum le dictează interesul de moment.



Festivalul codrenesc de laHodişa a fost organizatcu bani de la Consiliul Judeţean



Nu mai miră pe nimeni că zilele acestea, la festivalul codrenesc de la Hodişa liderul PSD Mircea Govor s-a urcat pe scenă şi a informat participanţii că el face ce face şi merge “doar la sigur” şi că se ghidează după principiul< “Cine nu-i cu mine, e împotriva mea. Iar cine e împotriva mea, treaba lui“. Asta după ce a răcnit cât a putut şi a ameninţat candidaţii PDL aflaţi în caravană la festival că va pune să fie aruncaţi afară din perimetrul de desfăşurare al evenimentului întrucât au avut neruşinarea să se prezinte la un eveniment organizat din banii USL. Ceea ce primata pesedistă a uitat să spună este că pentru desfăşurarea acestui festival anunţat în presă a fi organizat de către cântăreţul Nicolae Mureşan, Consiliul Judeţean a dat 100 milioane lei vechi. Aşadar banii noştri, ai tuturor sunt de fapt ai USL atâta vreme cât Govor şi :tef sunt vicepreşedinţi în Consiliul Judeţean Satu Mare. La fel ca şi maşinile de serviciu şi toată logistica instituţiei pe care cei doi vicepreşedinţi o folosesc pentru campania lor electorală. Nu mai vorbim de afacerile veroase în care sunt implicaţi cei doi, de falimente, datorii şi asfaltări, de contracte de pază încheiate cu instituţiile aflate în subordinea Consiliului Judeţean.



Dr. Dorel Coica şi Mircea Govor îi ameninţă pe primarii şi candidaţii PDL



La fel, nu mai miră pe nimeni că deunăzi candidatul USL la primărie, Dorel Coica nu şi-a mai putut controla nervii şi frica şi a tăbărât asupra candidatului PDL, Cosmin Raţiu ameninţându-l că “se va ocupa de el”. Sau că tânărul Adrian Cozma, candidat al PDL pentru Consiliul Judeţean “ nu va ajunge bine “ iar candidatului la Primăria Moftin, Achim Cornel, i se vor închide toate uşile Consiliului Judeţean. La ideea avansată de către avocatul Adrian Cozma, cum că actualul vicepreşedinte Mircea Govor nu se va regăsi în viitoarea conducere a Consiliului Judeţean ca să poată deschide şi închide uşi, acesta şi-a ieşit din minţi demonstrând încă o dată celor prezenţi, dacă mai era cazul, cum va fi viaţa sătmărenilor dacă în 10 iunie vor fi aleşi actualii lideri şi candidaţi ai USL.



Prefectul este o marionetă în mâna unui senator cu mintea şi judecata pe vremea Inchiziţiei



In scurt timp liniştea, bunăvoinţa şi respectul acordat sătmărenilor de către Instituţia Prefectului pe vremea fostului prefect, Radu Giurcă, au devenit o amintire având în vedere că instituţia este condusă acum, nici măcar din umbră, de către senatorul aflat cu mintea şi judecata pe vremea Inchiziţiei. Iar prefectul marionetă organizează controale în cascadă asupra candidaţilor PDL cu scopul de a-i intimida. :i pentru că hărţuirea să fie completă, fiţuica USL-istă trâmbiţează toată ziua mari dezvăluiri despre activitatea candidaţilor PDL, la rubrica de pamflet pentru a nu-şi asuma responsabilitatea pentru cele scrise şi generate de mintea unor personaje obsedate de putere şi control total.

Nimic nu ne mai miră. Nici opulenţa campaniei USL-iste în timp ce plâng de mila celor oropsiţi, nici descinderea cu avionul a candidatului :tef în mocirla târgului de animale din Valea Vinului.

Prigoana şi hărţuirea sătmărenilor a început odată cu trimiterea accidentală în Senatul României a unui individ care a făcut de ruşine judeţul nostru. A continuat cu îmbrâncirea şi trimiterea la origini a unei ziariste care nu-l lăuda, cu hărţuirea primarilor PDL pe care nu i-a putut determina să semneze adeziunea la PSD, cu tentativele repetate de intimidare a candidaţilor PDL şi cu filarea şi ameninţarea directorilor care nu au înţeles să se facă preş înaintea USL şi să răspundă comenzilor politice ale liderilor săi.



Alegeţi trufia sau bunul simţ?



In 10 iunie, sătmărenii sunt chemaţi să-şi decidă soarta pentru următorii patru ani. Odată cu ştampila de vot ei îşi hotărăsc modul de viaţă pe care vor să-l ducă în Satu Mare. Pot să aleagă oameni noi, oneşti, civilizaţi care să-i respecte şi să le înţeleagă nevoile sau pot să aleagă oameni cu un comportament rudimentar, mânaţi de interese materiale, obscure, de haită sau clan de familie. Aceeaşi şi aceeaşi de ani de zile, aflaţi mereu în diferite combinaţii politice în conducerea administrativă, a căror activitate cel puţin controversată, a încetinit sau chiar oprit dezvoltarea judeţului nostru. Eterne personaje politice care au semănat vrajbă şi discordie între sătmăreni, care au momit “satanele –n sutane” să adune voturi pentru USL promiţându-le un adevărat Eldorado, o pogorâre nesfârşită de bani şi privilegii asupra buzunarelor tot mai largi ale preoţimii sătmărene, care uită de menirea lor creştinească şi de faptul că omul de rând, obişnuit să contribuie din puţinul lui, nu aşteaptă de la duhovnicul său implicare în lupta politică ci încredere, armonie, sprijin şi ajutor pentru cei aflaţi în nevoie.

0 comentarii la “Domnilor Govor şi Ştef, Jos mâinile de pe Satu Mare!”

Trimiteți un comentariu